preskoči na sadržaj
Vijesti

Škola primljena u veliki međunarodni projekt „p.s. Pokreni solidarnost“

Čast nam je oglasiti da je naša škola jedna od 15 škola u Hrvatskoj koja je uspješno primljena u veliki međunarodni projekt koji u Hrvatskoj provodi Centar za mirovne studije. Naziv projekta je "p.s. Pokreni solidarnost."


Centar za mirovne studije u sklopu Erasmus+ programa sudjeluje u provedbi dvogodišnjeg projekta ‘Let’s play the fraternity card in Europe’ s partnerskim organizacijama iz Španjolske, Francuske i Poljske. Cilj projekta je s učenicima obraditi teme solidarnosti, siromaštva, nejednakosti, diskriminacije, ljudskih prava te suvremene svjetske izazove i to kroz obradu fotografija i pisanje osvrta. Provedbu projekta će u našoj školi osigurati učitelj povijesti Željko Martan preko svoje grupe učenika "Mladi povjesničari - mladi građani" i predavanja na navedene teme, a moći će mu se pridružiti i svi ostali zainteresirani.

Projekt je originalno osmišljen 2002. godine u Francuskoj i od tada se uspješno provodi kao obrazovni odgovor na negativne društvene pojave kao što su rasizam i isključivost. Projekt naglašava važnost suživota različitih ideja, religija, rasa, statusnih grupa i sl. kroz jednostavnu aktivnost slanja učeničkih poruka nepoznatim ljudima u njihovoj zajednici, pomalo poput “poruka u boci”. Naime, fotografije koje učenici analiziraju prednji su dio razglednice koju će poslati svojim sugrađanima. Nakon analize fotografije, učenici pišu svoje impresije u tekst razglednice i odabiru nepoznatu osobu kojoj će ju poslati. Povratna adresa biti će adresa Centra za mirovne studije, te se nadamo da će određeni dio primaoca razglednice vratiti uz svoj dojam o radu učenika.

Pa eto, počnimo na sebi, budimo dio jedne male promjene.

Ž.M.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: ANITA HUSNJAK   datum: 18. 10. 2017.

Dokumenti

Školski dokumenti

Stručna vijeća i odbori

Natječaji
 • Natječaji

Jelovnik


E-dnevnik za učenike i roditelje


Korisni linkovi
Školstvo

Novosti


Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 9. 2010.

Ukupno: 324269
Ovaj mjesec: 2302
Ovaj tjedan: 50
Danas: 50

Tražilica

 


DUZS
preskoči na navigaciju