preskoči na sadržaj
Vijesti

Posjet učenika osmog razredu Vukovaru

    

U periodu od 22. do 23. studenog 2017. učenici osmog razreda zajedno s razrednicom i pedagoginjom boravili su u Vukovaru. Projekt Posjet Vukovaru održao se pod pokroviteljstvom Ministarstva branitelja u organizaciji Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar. Cilj ovog projekta je učenje o vrijednostima Domovinskog rata i važnosti Bitke za Vukovar u obrani Republike Hrvatske.


Tijekom dvodnevne terenske nastave učenici su imali priliku posjetiti kulturne znamenitosti kao i memorijalne lokacije na širem području grada Vukovara. Prvi dan započeo je obilaskom Muzeja vučedolske kulture kao i Gradskog muzeja koji se nalazu u dvorcu Eltz. Na oba mjesta učenici su dobili osnovne informacije o muzejima i o izloženim eksponatima. Voditeljica koja je bila zadužena za školu Klenovnik vodila je učenike i pratiteljice i na obalu Dunava, točnije kod Križa na ušću Vuke u Dunav. U poslijepodnevnim satima nakon ručka učenici su slušali dva predavanja na temu Domovinski rat i Bitka za Vukovar. Prije večere imali su priliku upoznati grad. Prvi dan završio je zabavom u diskoteci.

Sljedeći dan započeo je obilaskom raznih memorijalnih lokacija izvan grada. Prvo odredište bilo je Mjesto sjećanja u sklopu vukovarske bolnice, zatim Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Spomen dom Ovčara kao i mjesto masovne grobnice, Spomen-dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Kukuruzni put - „Put spasa“ i Memorijalni muzej Domovinskoga rata smješten u prostorima vojarne 204. vukovarske brigade.

Dvodnevni posjet Vukovaru završio se  Školom mira, predavanjem čiji je cilj da učenici odnesu svojim domovima poruku mira, nenasilja i tolerancije na kojima se može graditi budućnost te kvizom znanja na kojem su naši učenici osvojili 2. mjesto. Projekt je ujedno i način socijalizacije u novom okruženju, prilika za upoznavanje običaja, navika i kulture zavičaja u cjelini.                                       

                                                                            A. G.

                                                                                            Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: ANKICA Gotić   datum: 27. 11. 2017.

Dokumenti

Školski dokumenti

Stručna vijeća i odbori

Natječaji
 • Natječaji

Jelovnik


E-dnevnik za učenike i roditelje


Korisni linkovi
Školstvo

Novosti


Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 9. 2010.

Ukupno: 324267
Ovaj mjesec: 2300
Ovaj tjedan: 48
Danas: 48

Tražilica

 


DUZS
preskoči na navigaciju