preskoči na sadržaj
Vijesti

Učenici pripremili izložbu povodom dana sjećanja na holokaust

 

Učenici su naše škole priredili prigodnu izložbu povodom Dana sjećanja na holokaust i sprječavanja zločina protiv čovječnosti koji se svake godine održava 27. siječnja. Tog se dana prisjećamo zločina protiv čovječnosti poznatog kao holokaust ili šoa. 


Holokaust je naziv za sustavni progon i uništenje europskih Židova od strane nacističke Njemačke i njezinih pomagača između 1933. i 1945. godine. Nacisti i njihovi pomagači diljem Europe, pa i u tadašnjoj Hrvatskoj, na najgori su mogući način poubijali preko 6 milijuna Židova, a od toga 1.5 milijuna djece. Obilježavanjem Dana sjećanja na holokaust prisjećamo se toga zločina protiv čovječnosti i upozoravamo mlade generacije kako se takav zločin ne bi više nikada ponovio.

U izradi izložbe sudjelovali su učenici 6. a razreda sa svojim mentorom Željkom Martanom koji će krajem mjeseca predstavljati našu školu na međunarodnoj konferenciji o holokaustu i sprječavanju zločina protiv čovječnosti u Dubrovniku. Pozivaju se svi zainteresirani da posjete izložbu, a naročito u ponedjeljak, 29. siječnja 2018. kada naša škola obilježava Dan škole. 

Ž. M.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: ANITA HUSNJAK   datum: 25. 1. 2018.

Dokumenti

Školski dokumenti

Stručna vijeća i odbori

Natječaji
 • Natječaji

Jelovnik


E-dnevnik za učenike i roditelje


Korisni linkovi
Školstvo

Novosti


Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 9. 2010.

Ukupno: 316719
Ovaj mjesec: 2846
Ovaj tjedan: 159
Danas: 6

Tražilica

DUZS
preskoči na navigaciju