preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

 

 

Vijesti

Zdravi doručak na radionici Domaćinstva

  

Početkom ove školske godine u našoj školi s radom je počela nova izvannastavna aktivnost - Domaćinstvo. Cilj ove izvannastavne aktivnosti je osposobiti učenike za samostalno izvođenje osnovnih kućanskih poslova: kuhanja, šivanja, pospremanja i prevencije nezgoda. Time bi učenici mogli samostalno boraviti u svom domu, brinuti za red kako u svojoj sobi tako i u kućanstvu, voditi brigu o čistoći i urednosti svoje odjeće i obuće te odjeće i obuće ostalih ukućana, te aktivno doprinositi boljem funkcioniranju kućanstva. U grupu je uključeno 25 učenika od petog do osmog razreda.  


Prošli tjedan smo se uključili u županijski projekt Tjedan zdravog doručka. Cilj projekta je potaknuti školsku djecu kako (još više) zavoljeti povrće. Budući da rezultati istraživanja pokazuju da veliki postotak djece ne konzumira povrće, pokušalo se ukazati na važnost povrća u svakodnevnoj prehrani. Stručnjaci srednjih škola iz Varaždina pripremili su recepte za zdravi doručak temeljen na povrću. Učenici naše škole odlučili su se za zdrave pizza rolice i kolač od mrkve.  Sve su poslove od pripreme do završnih radova obavljali sami učenici uz budno oko voditeljice Anite Husnjak. U pomoć je pritekla i teta kuharica Valentina Blaško. Kako se ovaj tjedan obilježavaju i Dani kruha, dani zahvalnosti za plodove zemlje, učenici su upoznali „food art“  ili jestivu umjetnost. Uz pomoć tijesta te aromatičnog i začinskog bilja iz školskog vrta nastala su prava umjetnička djela.

Svi poslovi obavljali su se timski, poštujući prostor, higijenske i epidemiološke mjere. Radost i čuđenje na licima djece nakon degustacije pokazala nam je da povrće itekako može biti ukusno i da ga ne treba izbjegavati već da ga treba uvesti još više u svakodnevnu prehranu. Učenici su tražili recepte kako bi podijelili s roditeljima ideje za zdravije prehrambene navike.

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: ANITA HUSNJAK   datum: 14. 10. 2021.

Dokumenti

Natječaji
 • Natječaji


E-dnevnik za učenike i roditelje


Korisni linkovi

Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 9. 2010.

Ukupno: 449534
Ovaj mjesec: 99
Ovaj tjedan: 358
Danas: 25

Tražilica

 


DUZS
preskoči na navigaciju