preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

 

 

Vijesti

Naši učenici na 2. Dana i noći u inženjerstvu okoliša

   

Uspješna suradnja naše škole i Geotehničkog fakulteta u Varaždinu se nastavlja i dalje. U srijedu, 24. studenog održana je aktivnost popularizacije znanosti na Geotehničkom fakultetu pod nazivom 2. Dan & noć u Inženjerstvu okoliša. Šesnaest učenika petog do osmog razreda naše škole, u pratnji učiteljice Anite Husnjak, sudjelovalo je na zanimljivim radionicama u organizaciji mladih djelatnika fakulteta. 


Djelatnici su predstavili učenicima projekte na kojima trenutno rade. Tako su učenici u Laboratoriju za inženjerstvo okoliša vidjeli istraživanja koja se provode za projekt „Otpad i Sunce u službi fotokatalitičke razgradnje Mikroonečišćivala u vodama“ te projekt „Reciklirana guma & solarna fotokataliza: Ekološka inovacija za pasivnu zaštitu zraka i zdravlja“. Također, predstavljen im je i dio istraživanja u sklopu projekta „Ispitivanje i modeliranje mehaničkog ponašanja bioosušenog otpada kao preduvjet energetske oporabe“. U Laboratoriju za geokemiju okoliša sudjelovali su u praktičnoj radionici ispitivanja fizikalno-kemijskih pokazatelja kvalitete vode gdje su učenici u praktičnom radu analizirali kakvoću uzoraka vode koju su donijeli sa sobom.

Na kraju im je predstavljen projekt „Pčele spasi da se život na Zemlji ne ugasi“ u sklopu kojeg je organizirana i praktična radionica. Učenici su tako upoznati sa zanimljivim i značajnim činjenicama o pčelama, iza čega je uslijedilo pokazivanje i pojašnjavanje života u košnici demonstracijom pletene košnice, LR košnice nastavljače te pčelarskog pribora i opreme. Nakon toga učenici su imali prilike rješavati kviz znanja o pčelama pri čemu je šesti razred, koji je imao najviše točnih odgovora, dobio prigodne nagrade. 

Zanimljiv dan učenici su se završili ukusnim ručkom i slatkišima iz automata. A koliko su uživali u radionicama pogledajte na FOTOGRAFIJAMA

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: ANITA HUSNJAK   datum: 25. 11. 2021.

Dokumenti

Natječaji
 • Natječaji


E-dnevnik za učenike i roditelje


Korisni linkovi

Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 9. 2010.

Ukupno: 449534
Ovaj mjesec: 99
Ovaj tjedan: 358
Danas: 25

Tražilica

 


DUZS
preskoči na navigaciju