preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

 

 

Vijesti

Mladi planinari na vrhu Ham

 

U subotu 5. ožujka 2022. godine u suradnji Planinarskim klubom Ivanec Mladi planinari osvojili su vrh Ham, 678 m. U pratnji učenika od 4. do 8. razreda bili su učitelji kao i roditelji. Cilj ovog izleta je obilježavanje nadolazećeg Svjetskog dana voda.


Okupljanje sudionika bilo je u Seljancu, a nakon pozdravnog govora i tehničkih uputa vodiča Tomislava Gotića, uspon prema Hamu započeo je šumskim putem. Tijekom uspona mladi planinari promatrali su prirodu koja se polako „budi“ te su uočavali prve vjesnike proljeća poput visibaba i zvončića. Prvo odredište na današnjem usponu bio je vidikovac Zija odakle se pružao pogled na Seljanec, Belu… Nakon vidikovca laganim hodom i uz kratke odmore stigli su na vrh Ham na kojem je uslijedio odmor te okrjepa iz ruksaka. U dobrom raspoloženju mladi planinari spustili su se do planinarskog doma Lujčekova hiža gdje je ponovno bio odmor i okrjepa, ali ovaj put naručile su se palačinke kao i štrukli. Povratak na mjesto polaska bio je kroz Seljanski dol. Na povratku je bio malo drugačiji krajolik, promatrali su porušena stabla, a morali su koji put i preskočiti lokve vode kao i prijeći potok.

Sudionici su odlično prošli cijeli put, propješačili oko 12 km za 7 sati s odmorima. Pedagoginja i vodič najavili su sljedeće izlete koje čekaju klenovničke planinare do kraja nastavne godine.

                                                                                              A. G.

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: ANKICA Gotić   datum: 8. 3. 2022.

Dokumenti

Natječaji
 • Natječaji


E-dnevnik za učenike i roditelje


Korisni linkovi

Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 9. 2010.

Ukupno: 449535
Ovaj mjesec: 100
Ovaj tjedan: 359
Danas: 26

Tražilica

 


DUZS
preskoči na navigaciju