preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

 

 

Vijesti

Obilježen je Svjetski dan voda u našoj školi

  

 Različitim nastavnim i izvannastavnim aktivnostima učenici naše škole su provodili projekte na temu ekologije te očuvanja prirode i okoliša. U utorak, 22. ožujka na Svjetski dan voda obilježili smo eko dan. Ponovno u uspješnoj suradnji s Geotehničkim fakultetom iz Varaždina održana su predavanja i radionice na temu „Kakvu vodu pijemo?“ 


Djelatnici fakulteta doc. dr. sc. Jelena Loborec, Saša Zavrtnik, dr. med. vet., dr. sc. Dragana Dogančić i Ana Rosan, mag. ing. amb. su učenicima od petog do osmog razreda pojasnili uloge i važnost vode za ljude i život općenito.

Učenici petih i šestih razreda slušali su i opažali zanimljivosti o karakteristikama voda, kako voda u prirodi kruži, kako dolazi u podzemlje, kako se voda koju pijemo pročišćava i štiti od onečišćenja.

Učenici sedmih i osmih razreda slušali su odakle dolazi voda koju pijemo, objašnjen im je način funkcioniranja vodoopskrbnog sustava, praćenje kvalitete vode za piće te problemi do kojih dolazi uslijed onečišćenja pitke vode. Demonstrirana im je priprema uzoraka te provođenje kemijskih analiza određenih pokazatelja u vodi za ljudsku potrošnju.

Cilj je bio djeci osvijestiti važnost pitke vode kao resursa kojeg ne treba shvaćati zdravo za gotovo i ukazati na to koliko smo svakodnevnim ponašanjem direktno odgovorni za njenu dostupnost i kvalitetu.

FOTOGRAFIJE

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: ANITA HUSNJAK   datum: 23. 3. 2022.

Dokumenti

Natječaji
 • Natječaji


E-dnevnik za učenike i roditelje


Korisni linkovi

Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 9. 2010.

Ukupno: 449534
Ovaj mjesec: 99
Ovaj tjedan: 358
Danas: 25

Tražilica

 


DUZS
preskoči na navigaciju