preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

 

 

Vijesti

Novinarska ekipa posjetila redakciju Regionalnog tjednika

  

S namjerom ili pak slučajno, upravo na Svjetski dan slobode medija koji se svake godine obilježava 3. svibnja novinarska ekipa osnovne škole iz Klenovnika posjetila je redakciju Regionalnog tjednika.

Učenici članovi novinarske družine, predvođeni ravnateljem Mijom Barišićem i učiteljicama Anicom Banec i Marijom Konjević, posjetili su prave novinare na njihovom radnom mjestu i saznali osnove novinarskog posla. Da posao novinara nije lagan znali su i prije, pokrenuvši i vlastiti školski list koji izlazi već 14 godina, no željni novih znanja i učenja poželjeli su iz prve ruke saznati kako radi pravi novinar.


Mali su novinari vrlo uspješni u svojoj izvannastavnoj aktivnosti što dokazuje i nedavno postignut uspjeh na državnoj razini. Naime, osim što je klenovnički školski list Klen i ove godine ponio titulu najboljeg osnovnoškolskog lista u Županiji, odabran je i među 15 najboljih listova u državi te je predstavljao našu županiju u Vodicama gdje se održala 31. državna smotra LiDraNo.

Učenici novinari pomno su slušali upute glavnog urednika i novinara različitih rubrika i područja, zatim savjete fotografa, gledali što je važno kod izrade grafičkog dizajna stranica i bilježili sve što smatraju da će im pomoći u daljnjem radu. Učenici su se vrlo ugodno osjećali u novinarskom okruženju, a tome je pridonijela i topla dobrodošlica svih članova redakcije. Zahvalni za nova saznanja svoj su posjet završili zajedničkom fotografijom i obećanjem da će unatoč zahtjevnom poslu novinara nastaviti svoj novinarski angažman u svojem školskom listu, a tko zna, možda jednog dana i kao pravi novinari u području medija.  

Tim smo posjetom ujedno i obilježili Dane medijske pismenosti te smo uvršteni u raspored događanja na mrežnoj stranici medijskapismenost.hrPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: MARIJA KONJEVIĆ   datum: 9. 5. 2022.

Dokumenti

Natječaji
 • Natječaji


E-dnevnik za učenike i roditelje


Korisni linkovi

Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 9. 2010.

Ukupno: 449534
Ovaj mjesec: 99
Ovaj tjedan: 358
Danas: 25

Tražilica

 


DUZS
preskoči na navigaciju