preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

 

 

Vijesti

Znanstveni dan

Potaknuti željom da naše učenike zainteresiramo za prirodne znanosti i da im na što jednostavniji način približimo STEM područje, na inicijativu učiteljice biologije Mateje Smiljanec te uz pomoć učiteljica kemije i fizike Maje Rešetar i Davorke Gal organizirali smo prvi znanstveni dan u našoj školi. Organizirane su radionice iz STEM područja za učenike viših i nižih razreda.


Radionice za više razrede održale su se 11. svibnja. Učenici su u skupinama izvodili pokuse iz biologije, kemije i fizike te su zajedno s učiteljicama raspravljali o opažanjima i donosili zaključke o prirodnim pojavama. Pokusi su bili raznoliki – difuzija na primjeru Skittles bombona, proučavanje gustoće različitih tekućina te izrada šarenog koktela u čaši, nevidljivo pismo, izrada lave lampe i proučavanje pojave toplinskog širenja tijela.

Radionice za niže razrede održale su se 23. svibnja. Tema radionica je bila ples boja koju su učenici sa svojim učiteljicama, učiteljicom biologije i uz pomoć učenica Dore Rogine, Leone Lončar i Paole Lukavski proučavali na skittles bombonima u vodi, vatrometu boja u mlijeku te crvenoj i plavoj lava lampi. Na kraju radionice su se upoznali s mikroskopom. Proučavali su  građu krvi i građu srčanog mišića.

Radionice su bile zanimljive, poučne i zabavne.

Fotografije

M. S.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 26. 5. 2022.

Dokumenti

Natječaji
 • Natječaji


E-dnevnik za učenike i roditelje


Korisni linkovi

Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 9. 2010.

Ukupno: 449535
Ovaj mjesec: 100
Ovaj tjedan: 359
Danas: 26

Tražilica

 


DUZS
preskoči na navigaciju