preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

 

 

Vijesti

160. obljetnica školstva u Klenovniku

  

U petak, 10.6.2022. na svečanosti povodom 160. obljetnice školstva u Klenovniku održana je svečana priredba s nizom zanimljivih točaka na kojoj su učenici škole nastupali u ulozi recitatora, glumaca, plesača folklora i pjevača. Najzanimljiviji i najzahtjevniji bio je nastup učenika u mjuziklu Snježno kraljevstvo koji je trajao 20-ak minuta, a u kojem su učenici, pored glumačkih, pokazali i svoje pjevačke sposobnosti. Priredbi su prisustvovali državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Tomislav Paljak, zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr.sc. Miroslav Huđek, načelnik Općine Klenovnik Mladen Blaško, predsjednica Općinskog vijeća Sanja Kolenko te brojni drugi uzvanici.

 


Treba istaknuti da je prije priredbe u školi bio Dan otvorenih vrata gdje se moglo vidjeti: izložbu stare knjižne građe i izložbu fotografija knjižnice nekad i danas, izložbu Spomenica škole, foto izložbu planinarske sekcije, filatelističku izložbu, izložbu eko-proizvoda, tematsku izložbu učeničkih literarnih i likovnih radova te gostujuću interaktivnu etno izložbu gospodina Izidora Gladovića Žige. Pored navedenih izložbi održane su i radionice na koje su se mogli uključiti i posjetitelji: licitarska radionica, interaktivna jezična (njemački-engleski) radionica, radionice iz kemije i matematike te radionica dječje folklorno stvaralaštvo.

Ravnatelj škole gospodin Mijo Barišić u svom je izlaganju istaknuo kako je u klenovničkoj školi uvijek bilo dobrih i uspješnih đaka, katkad onih u stolnom tenisu katkad u nogometu, ponekad u matematici i kemiji, ponekad opet u prvoj pomoći ili u prometu. Posljednjih godina učenici prednjače u odnosu na svoje vršnjake iz županije u ženskom badmintonu u kojem su učenice bile nekoliko puta prvakinje županije, a ove godine su osvojile 3. mjesto na Državnom natjecanju te u novinarstvu jer je posljednjih desetak godina školski list Klen  najbolji školski list u županiji, a kontinuirano izlazi već 14 godina.

„Ova škola nije samo mjesto odgoja i obrazovanja – ova škola je mjesto gdje se učenici osjećaju sigurno, dobrodošlo, mjesto gdje stječu prijateljstva za cijeli život, mjesto gdje učenik učitelju nije samo broj te ga osim stjecanja novih znanja i vještina, uče kako što spremnije odgovoriti na izazove u njihovom daljnjem životu. Naša dužnost kao osnivača je osigurati što bolje i kvalitetnije uvjete za rad te školovanje svih učenika“, naglasila je zamjenica župana gospođa Silvija Zagorec u svom obraćanju nazočnima, čestitavši učenicima i djelatnicima škole na rezultatima koje su postigli svih ovih godina.

„Poznato je da je Varaždinska županija u Hrvatskoj predvodnik u podizanju standarda u obrazovanju. Tome svakako pridonosi osiguravanje kvalitetnih uvjeta rada, od izgradnje i dogradnje škola, sportskih dvorana do energetske obnove zgrada, ali i stručnost nastavničkog kadra. Upravo tome svjedočimo danas na svečanosti povodom 160. obljetnice školstva u Klenovniku. Iako mala škola, svojim radom, rezultatima i uspjesima koje učenici postižu na natjecanjima itekako je važan segment školstva županije“,  istaknuo je u svom govoru Državni tajnik u MZO gospodin Tomislav Paljak.

Načelnik Općine Klenovnik gospodin Mladen Blaško je podsjetio na značajne obljetnice koje je Općina Klenovnik obilježila u proteklo vrijeme. Od obilježavanja 777 godina prvog spomena Klenovnika preko nedavno obilježene 90-e godišnjice postojanja DVD-a Klenovnik pa do ove velike obljetnice školstva u Klenovniku na kojoj trebamo zahvaliti Dragutinu Brucku koji je 26. siječnja 1862. godine otvorio Prvu pučku učionu u Klenovniku.

Nazočnima su se obratili još i dr.sc. gospođa Anica Hunjet koja je školi na obljetnici čestitala u ime svih doktora znanosti koji su nekada bili učenici škole kao i gospodin Martin Bunić direktor Kartonaže iz Ivanca koji je slavljenicima čestitao u ime sponzora i prijatelja škole.

Ovom prigodom su uručene zahvalnice sponzorima i zaslužnim pojedincima kao i nagrade i priznanja svim učenicima i njihovim mentorima na rezultatima i uspjesima koje su postigli u protekloj godini.

Mijo Barišić

 

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 14. 6. 2022.

Dokumenti

Natječaji
 • Natječaji


E-dnevnik za učenike i roditelje


Korisni linkovi

Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 9. 2010.

Ukupno: 449430
Ovaj mjesec: 2619
Ovaj tjedan: 254
Danas: 58

Tražilica

 


DUZS
preskoči na navigaciju