2010-05-31 09:39:00

DAN ŠKOLE I EKO DAN

 

U srijedu, 26. svibnja je bilo posebno svečano u našoj školi. Učenici i učitelji skupa sa roditeljima,  uvaženim gostima i prijateljima  su proslavili Dan škole i svečano podizanje zelene eko-zastave koju su dobili jer su stekli status međunarodne eko-škole.

Za status eko-škole prema riječima ravnatelja Mije Barišića morali su ispuniti vrlo stroge međunarodne uvjete u pogledu očuvanja okoliša, razvrstavanja otpada, ekonomične i racionalne potrošnje svih oblika energije kao i brige za očuvanje ugroženih biljnih i životinjskih vrsta.

Sve te stroge kriterije morali su ispuniti u proteklih 7 mjeseci i zbog toga su u srijedu slavili zajedno sa svojim sponzorima: općinom Klenovnik i načelnikom Izidorom Gladovićem, bolnicom za plućne bolesti i TBC iz Klenovnika, Kartonažom-Jedinstvo iz Ivanca, trgovačkim marketom „Barbara“ iz Klenovnika te cvjećarnom „Orhideja“ iz Klenovnika.

Osim sponzora priredbu i svečanost su uveličali i gosti iz Zagreba: predsjednik udruge „Lijepa Naša“ dr. Ante Kutle i njegov zamjenik dr. Vladimir Staničić te županijski pročelnik za prosvjetu i kulturu mr. Miroslav Huđek i zamjenik župana gospodin Milan Pavleković.

Podizanje zastave i status eko-škole je blagoslovio i posvetio klenovnički župnik velečasni Josip Jagarčec.

Kako je to bio ujedno i dan škole priredbu za ovu svečanost su izveli učenici škole koje su pripremili njihovi učitelji a dodijeljena su priznanja i nagrade najuspješnijima.

Tom prigodom su nagrađeni sljedeći učenici: LADISLAV GLADOVIĆ, IVANA CANJUGA i  VALENTINA BUNIĆ za uspješan nastup na državnoj smotri učeničkog zadrugarstva u Puli 2009.

Za nastup na državnoj smotri likovnih stvaralaštva: LUKA PINTARIĆ I DRAGO OŠTARJAŠ, za osvojeno 2. mjesto na literarnom natječaju „Volim Hrvatsku“: MAGDALENA KIŠIČEK, za osvojeno 3. mjesto na međužupanijskoj vjeronaučnoj olimpijadi:       MARIJA ČOKLEC , TAMARA REŠETAR, MAGDALENA KIŠIČEK i     

LUKA BUNIĆ, za osvojeno 3. mjesto na županijskom natjecanju u ženskoj

odbojci: BOŽICA SREDNOSELEC, IVANA KRUHOBEREC, MAGDALENA KIŠIČEK, JOSIPA BRLEČIĆ, PETRA BUNIĆ, TAMARA LJUBIĆ, DUNJA TOMPIĆ, ANA KRUHOBEREC, DAJANA PINTARIĆ, ANA MARTIĆ i TAMARA GAJSKI, za osvojeno 3. mjesto na županijskom natjecanju u badmintonu:      

IVAN HUSNJAK, MARKO BRLEČIĆ i DRAGO OŠTARJAŠ

Za uspjehe svojih učenika i aktivnosti koje provode u školi su nagrađeni sljedeći učitelji: ANKICA DŽALTO – Za uspješno vođenje učeničke zadruge i doprinos u osnivanju eko-škole, BOŽICA BUNIĆ – Za uspješno vođenje licitarske sekcije, ŠTEFICA OŠTARJAŠ - Za uspješno vođenje licitarske sekcije, VESNICA KIŠIČEK - Za uspješno vođenje sekcije ručni rad, IVAN KOSMAČIN - Za uspješno vođenje keramičke sekcije, SNJEŽANA KRUHOBEREC – za uspješno vođenje vjeronaučne ekipe, JOSIPA POLANČEC – za uspješno vođenje sportskih aktivnosti, ĐURĐICA OREŠKI –  za uspješno vođenje literarne sekcije

ANITA HUSNJAK –  za uspješno vođenje novinarske sekcije i izdavanje školskog lista, DRAGANA BELŠČAK – za uspješno vođenje novinarske sekcije i izdavanje školskog lista, DRAGICA KONJEVIĆ – za dugogodišnje uspješno vođenje lutkarske sekcije, MARIJA MEŽNARIĆ – za dugogodišnje uspješno vođenje pjevačkog zbora i sekcije tamburaši, KARMELKA CAR – za doprinos u osnivanju eko-škole i KRISTINA KRUHOBEREC – za doprinos u osnivanju eko-škole.

Posebne zahvalnice za suradnju sa školom i pomoć učenicima u stjecanju različitih znanja i vještina ravnatelj škole je uručio: MATIJI KUĆI – za instrukcije učenicima keramičarske sekcije, TOMISLAVU MAKAJU – za instrukcije iz fotografiranja učenicima  novinarske sekcije, VALENTINI GLADOVIĆ-NEDIĆ -  za instrukcije učenicima licitarske sekcije, BARICI VUGLOVEČKI – za aktivno sudjelovanje u UNICEF-ovom projektu „Škola bez nasilja“ i  DAVORU BLAŠKU – za unapređenje prometne kulture u OŠ grofa J. Draškovića Klenovnik.

M.B.

  


Osnovna škola grofa Janka Draškovića Klenovnik