Projekt Izvannastavna aktivnost Mali folkloraši

Na početku prošle školske godine, naša škola prijavila je Izvannastavnu aktivnost Male folkloraše na Poziv za financiranje projekata u sklopu izvannastavnih aktivnosti osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova u školskoj godini 2023./2024.

Projekt je odobren i financiran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja, a za potrebe provedbe projekta su dodijeljena sredstva u iznosu od 1.500, 00 eura. Sredstva su utrošena na nabavu dodatnih nošnji, čarapa i obuće za nastupe te dodatnih pomagala (instrumenata, audiovizualnih sadržaja) potrebnih za realizaciju svih predviđenih aktivnosti (kako u prošloj, tako i u narednim godinama provedbe folkloraških aktivnosti).

Voditeljica Malih folkloraša  je, već nekoliko godina, učiteljica tjelesne i zdravstvene kulture Josipa Polančec Štimec.

Cilj izvannastavne aktivnosti Mali folkloraši  je poučiti učenike o folklornim običajima našeg kraja (s naglaskom na dječji folklor i stvaralaštvo -tradicijske dječje pjesme, plesove,  instrumente, igre, brojalice i običaje vezane uz blagdane).

Učenici su uvježbavanjem i izvođenjem scenskih nastupa, izvođenjem plesova i pjesama na raznim manifestacijama „probudili“ zaboravljene narodne običaje u školi i općini i postaju iz godine u godinu postaju sastavni dio javnih manifestacija u našoj zajednici.

Skip to content