Nastava u 2. polugodištu počinje u utorak 7. siječnja 2025. godine.

Skrećemo pozornost svim učenicima i roditeljima da je od 7.1.2025. na snazi Protokol o kontroli ulaska i izlaska u školskim ustanovama kojim je reguliran način ulaska u školu, a ističemo

  • Zaključavanje svih ulaza tijekom radnog vremena uz strožu kontrolu pristupa.
  • Sigurnosni pregledi učenika i posjetitelja (odjeća, torbe i dr.) kao obvezna mjera.
  • Identifikacija posjetitelja putem dokumenata s fotografijom.
  • Strože procedure za roditelje – najava dolaska i pridržavanje rasporeda.
  • Ulazna vrata škole ostaju zaključana tijekom cijelog radnog vremena.
  • Vrata se otvaraju samo 30 minuta prije početka nastave i 15 minuta nakon završetka nastave.
  • Roditelji i posjetitelji smiju ući samo uz prethodnu najavu ili na poziv škole.
  • Identitet se provjerava osobnom iskaznicom ili dokumentom s fotografijom. Odbijanje provjere identiteta onemogućava ulazak.
  • Posjetitelji se evidentiraju i moraju biti u pratnji radnika škole.
  • Roditelji na informativne razgovore dolaze prema unaprijed definiranom rasporedu. Razrednici ih dočekuju na ulazu i prate do učionice.
  • Cijeli tekst protokola je dostupan ovdje.

U sklopu obilježavanja Tjedna školskog doručka, učenici 6. razreda naše škole
sudjelovali su u kulinarskom natjecanju Masterchef. Prije samog natjecanja održana je
pripremna radionica na kojoj su učenici učili o važnosti doručka, njegovoj ulozi kroz
povijest, što čini zdravi i uravnoteženi doručak te koje namirnice daju energiju potrebnu
za uspješno savladavanje školskih izazova.
Učenici su bili podijeljeni u četiri skupine. Svaka skupina odabrala je svog vođu – chefa,
čija je odgovornost bila prezentirati osmišljeno jelo. Njihov zadatak bio je: osmisliti,
pripremiti, atraktivno poslužiti i predstaviti zdravi doručak.
Na tanjurima se moglo pronaći zaista svega – od domaćih jaja i špeka, preko vafla i
zobenih palačinki, pa sve do smoothieja i namaza od avokada. Posebna pažnja posvećena
je tome da doručak bude prikladan i za učenike s dijabetesom.
O pobjedniku je odlučivao stručni žiri u sastavu: ravnatelj škole, učiteljica prirode Mateja
i razrednica Josipa. Kriteriji ocjenjivanja bili su jasno određeni – nutritivna vrijednost,
izgled i prezentacija te timski rad. Iako su sve ekipe pokazale iznimnu kreativnost i trud,
pobjedu je odnijela ekipa „Zagorske kuharice“ sa svojom neobičnom zdjelicom jogurta s
orašastim plodovima i svježim voćem.
Pobjednici su nagrađeni zdravim poklon paketom, a svi sudionici dobili su pohvale za
odličan rad, timski duh i maštovitost.
Osim što su učenici uživali u zajedničkom kuhanju i učenju, projekt je promicao zdrave
prehrambene navike, razvijao suradnju i odgovornost, ali i pokazao kako doručak može
biti zdrav, ukusan i zabavan.
„Doručak je najvažniji obrok u danu – on ne hrani samo tijelo, nego i energiju, osmijeh i
dobar početak svakog školskog dana.“

Skip to content