U zadnjem smo tjednu nastavne godine obilježili Dan škole nizom aktivnosti, od pub kviza do karaoke natjecanja, a svečanost smo zaokružili veselom priredbom u srijedu, 11. lipnja.
Na karaoke natjecanju natjecalo se desetak učenika, a pobjedu je odnijela učenica 5.r. Gabrijela Gal prekrasnom izvedbom pjesme My heart will go on.
Bogat program priredbe u sportskoj dvorani pripremili su učenici sa svojim učiteljima, a njima su se priključili i učenici polaznici Glazbene škole i učenici članovi KUD-a Klenovnik.
Ravnatelj škole pritom je nagradio pojedine učenike i učitelje naše škole za posebne uspjehe izletom u Trakošćan, a na promociji škole i našeg mjesta u Županiji i šire zahvalio im je i načelnik Općine te obećao nastavak dobre suradnje.
U lijepim dječjim izvedbama recitacija, plesa, pjesme i glume naših učenika uživali su njihovi roditelji i brojni gosti koji su se nakon priredbe družili na maloj skromnoj vrtnoj zabavi, već treću godinu zaredom, organiziranoj povodom Dana škole i završetka još jedne uspješne nastavne godine.

U sklopu obilježavanja Tjedna školskog doručka, učenici 6. razreda naše škole
sudjelovali su u kulinarskom natjecanju Masterchef. Prije samog natjecanja održana je
pripremna radionica na kojoj su učenici učili o važnosti doručka, njegovoj ulozi kroz
povijest, što čini zdravi i uravnoteženi doručak te koje namirnice daju energiju potrebnu
za uspješno savladavanje školskih izazova.
Učenici su bili podijeljeni u četiri skupine. Svaka skupina odabrala je svog vođu – chefa,
čija je odgovornost bila prezentirati osmišljeno jelo. Njihov zadatak bio je: osmisliti,
pripremiti, atraktivno poslužiti i predstaviti zdravi doručak.
Na tanjurima se moglo pronaći zaista svega – od domaćih jaja i špeka, preko vafla i
zobenih palačinki, pa sve do smoothieja i namaza od avokada. Posebna pažnja posvećena
je tome da doručak bude prikladan i za učenike s dijabetesom.
O pobjedniku je odlučivao stručni žiri u sastavu: ravnatelj škole, učiteljica prirode Mateja
i razrednica Josipa. Kriteriji ocjenjivanja bili su jasno određeni – nutritivna vrijednost,
izgled i prezentacija te timski rad. Iako su sve ekipe pokazale iznimnu kreativnost i trud,
pobjedu je odnijela ekipa „Zagorske kuharice“ sa svojom neobičnom zdjelicom jogurta s
orašastim plodovima i svježim voćem.
Pobjednici su nagrađeni zdravim poklon paketom, a svi sudionici dobili su pohvale za
odličan rad, timski duh i maštovitost.
Osim što su učenici uživali u zajedničkom kuhanju i učenju, projekt je promicao zdrave
prehrambene navike, razvijao suradnju i odgovornost, ali i pokazao kako doručak može
biti zdrav, ukusan i zabavan.
„Doručak je najvažniji obrok u danu – on ne hrani samo tijelo, nego i energiju, osmijeh i
dobar početak svakog školskog dana.“

Skip to content