preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

 

 

 

 

 

Dragi učenici, roditelji i prijatelji likovne kulture, dobrodošli!

Ova stranica posvećena je svim ljubiteljima umjetnosti. Likovna umjetnost je umjetnost koja kao oblik komuniciranja koristi likovni jezik. Ona je dio općeg svijeta umjetnosti kojemu pripadaju još: književnost, glazba, ples, gluma, film i ostale umjetnosti. Dok se književnost izražava pomoću riječi, glazba pomoću zvuka, ples pokretom, likovna umjetnost se izražava oblicima (crtom, bojom i volumenom).

Likovni oblici imaju svoj smisao koji se može pročitati poznavanjem likovnog jezika. Naš glavni zadatak jest upravo usvojiti likovni jezik u višim razredima likovne kulture.

OBLIK – lik, otuda toj umjetnosti i ime. Imaju i drugi naziv - plastične umjetnosti (naglašava opipljivost ovih umjetnosti), a još ih zovu i prostorne umjetnosti (čime se naglašava da se likovne umjetnosti izražavaju u prostoru, za razliku npr. glazbe koja se izražava u vremenu). Prema tome, gledati u likovnom smislu znači isto što u književnom smislu znači – čitati. A svrha likovne kultur je u tome da upućuje u likovno čitanje slike, kipa, ili građevine.

Ovdje se nalaze neke prezentacije iz nastave, kriteriji ocjenjivanja te vaši izloženi radovi.

 

 

 

-početna stranica -
 
- izložba- 
 
-ritam u umjetnosti-
-likovne tehnike-

 

 

Dokumenti
Lista linkova je prazna

E-dnevnik za učenike i roditelje


Korisni linkovi

Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 9. 2010.

Ukupno: 449534
Ovaj mjesec: 99
Ovaj tjedan: 358
Danas: 25

Tražilica 


DUZS
preskoči na navigaciju