preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

 

 

vijesti

Mali knjižničari prvašićima poklonili slikovnicu

  

Male knjižničarke učenice 3. razreda: Mia, Eva, Anja i Dora su uz pomoć knjižničarke izradile taktilnu slikovnicu Stara voćka prema priči Ruth Hurliman. Slikovnicu su  namijenile učenicima 1. razreda, a posebno učeniku s teškoćama s vidom. U utorak, 17. svibnja knjižničarke su pozvale prvašiće i njihovu učiteljicu u knjižnicu te im pročitale priču i pokazale ilustracije. Prvašićima se priča svidjela, a u slikovnici će do kraja školske godine uživati u svojoj učionici. 

  :: opširnije :: 


objavio: DRAGANA BELŠČAK  datum: 17. 5. 2022. 13:44

Pričljivi plakat u 3. r.

Nakon što su za Valentinovo odabrali knjigu koju su poveli kući na spoj na slijepo, naši su trećaši svoje knjige pročitali i reklamirali pred razredom. Njihov je zadatak bio izraditi pričljivi plakat, staviti se u ulogu lika iz knjige i ostalim učenicima u razredu predstaviti i preporučiti knjigu. Prezentacije su bile vrlo maštovite, preporuke odlične, a učenici sjajni govornici i promotori knjige. Koliko su dobro reklamirali svoju knjigu najbolje dokazuje činjenica su gotovo sve knjige ponovno otišle na spoj, ali sad s drugim učenicima.

  :: opširnije :: 


objavio: DRAGANA BELŠČAK  datum: 17. 3. 2022. 08:58

Nove knjige u školskoj knjižnici

  :: opširnije :: 


objavio: DRAGANA BELŠČAK  datum: 11. 3. 2022. 13:19

Spoj na slijepo s knjigom

  

Dragi učenici,

povodom nadolazećeg Dana zaljubljenih, u našoj školskoj knjižnici očekuju vas knjige koje su spremne za spoj na slijepo. Bez obzira na to jeste li zaljubljeni ili ne, dođite u knjižnicu i odaberite jednu od knjiga. Da bi to bio pravi spoj na slijepo, ne možete vidjeti koju ćete knjigu posuditi. Dajte priliku knjigama da vam se svide, dođite u knjižnicu i zaljubite se u čitanje!

  :: opširnije :: 


objavio: DRAGANA BELŠČAK  datum: 10. 2. 2022. 08:17

Zvučna slikovnica Carevo novo ruho

Donosimo Vam drugu audio slikovnicu u Mozaikovoj slušaonici - „Carevo novo ruho“. Spikerica Mirela Matković, najpoznatiji hrvatski glas, udahnula je život u ovu nezaobilaznu bajku. „Carevo novo ruho“ djecu uči o temeljnim ljudskim vrijednostima, da nije najvažnije kako izgledamo, već je puno važnije da budemo dobri i iskreni. Ovo je djelo koje govori o čovjekovoj taštini, gluposti, mudrosti, naivnosti, prepredenosti, čovjekovoj težnji prema položaju, materijalnom bogatstvu, moći.

Poveznica do audio slikovnice

 

  :: opširnije :: 


objavio: DRAGANA BELŠČAK  datum: 3. 2. 2022. 12:19

Četvrtaši i enciklopedije

Čitanjem se najbolje uči. Ljudsko znanje nema granica. Svaki dan nauči nešto novo!

Mnoge poznate izreke govore o važnosti učenja i znanja, a velika količina znanja skupljena je u enciklopedijama. Učenici 4. razreda su u petak, 21. siječnja 2022.  posjetili školsku knjižnicu kako bi naučili nešto više baš o toj vrsti knjiga. Tom su prilikom naučili kakvih sve enciklopedija ima, tko se njima služi i kako je najlakše doći do traženog pojma. Listajući i pretražujući enciklopedije naučili su puno novih činjenica i znanja koje će im sigurno koristiti.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: DRAGANA BELŠČAK  datum: 27. 1. 2022. 10:20

Slikovnica "Orašar"

Dragi ljubitelji knjige,

u godini koja je proglašena Godinom čitanja, Mozaik knjiga krenula je s projektom besplatnih audio slikovnica namijenjenih ponajprije najmlađim korisnicima pod nazivom Mozaikova slušaonica.

Projekt je realiziran uz potporu Ministarstva kulture i medija, te na suvremen i jednostavan, uhu i oku ugodan i prirodan način djeci pomaže da usvoje znanja i vještine potrebne za život. Kao izdavač prepoznali smo da digitalno čitanje, uz listanje slikovnice, dodatno potiče usvajanje navike čitanja kod djece.

Povodom blagdana Mozaik knjiga vam uz najiskrenije čestitke za blagoslovljene blagdane te sretnu i uspješnu Novu godinu šalje audio slikovnicu “Orašar” . Jedna je to od najpoznatijih i najljepših zimskih bajki na svijetu i teško je zamisliti Božić bez nje.
Audio slikovnicu Orašar čita Mirela Matković, a za animacija i izrada špice zadužen je Saša Dal Ponte.

Orašar, audio slikovnicu možete otvoriti  putem poveznice: Mozaikova slušaonica / Orašar - E.T.A. Hoffmann - YouTube

  :: opširnije :: 


objavio: DRAGANA BELŠČAK  datum: 22. 12. 2021. 12:24

Digital Bookmark Exchange Project

Već duži niz godina naša je škola dio međunarodnog projekta Bookmark Exchange kojim se slavi Međunarodni mjesec školskih knjižnica. U tom projektu učenici iz škola diljem svijeta izrađuju straničnike koje zatim šalju svojim partnerskim školama. Bookmark Projekt svake godine ima određenu temu, a ove godine tema su Bajke i priče širom svijeta. Učenici viših razreda na satovima engleskoga jezika prisjetili su se Priča iz davnine naše Ivane Brčlić-Mažuranić, a na satovima informatike su naše najpoznatije priče prikazali na straničnicima. Učenici nižih razreda na straničnicima su crtali svoje omiljene priče i bajke. Straničnike ćemo u digitalnom obliku poslati našim partnerima u Indiju, a nadamo se da ćemo uskoro primiti i njihove digitalne radove.

  :: opširnije :: 


objavio: DRAGANA BELŠČAK  datum: 30. 11. 2021. 08:21

Prvašići u školskoj knjižnici

Stručnjaci se danas slažu da je za razvoj djece jako važno čitanje od najranije dobi.  Zato su učenici prvog razreda naše škole u četvrtak, 30. rujna 2021. posjetili školsku knjižnicu. Iako još nisu naučili sva slova, posudili su slikovnice koje će im čitati njihovi roditelji, bake i djedovi ili starija braća i sestre. Tako će razvijati kulturu čitanja i bogatiti svoj rječnik. Učenici su naučili pravila ponašanja u školskoj knjižnici te načine na koje treba postupati prema knjigama. Nadamo se da će postati dobri čitatelji i ljubitelji knjiga.

  :: opširnije :: 


objavio: DRAGANA BELŠČAK  datum: 1. 10. 2021. 11:03
» Arhiva naših vijesti    
 


Dokumenti
Lista linkova je prazna

E-dnevnik za učenike i roditelje


Korisni linkovi

Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 9. 2010.

Ukupno: 449535
Ovaj mjesec: 100
Ovaj tjedan: 359
Danas: 26

Tražilica 


DUZS
preskoči na navigaciju