preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

 

 

Uz čitanje riječi rastu

Duh u močvari od A do Ž

Naši vrijedni četvrtaši ovaj su mjesec za lektiru čitali roman Ante Gardaša Duh u močvari. Nakon analize pročitanog djela njihova učiteljica Štefica ih je iznenadila i pretvorila učionicu u kino dvoranu u kojoj su pogledali film snimljen prema romanu. Za kraj su izradili ilustracije s najvažnijim pojmovima iz romana, a njihove radove možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: DRAGANA BELŠČAK  datum: 11. 5. 2021. 12:56

Tko vjeruje u rode još i facebook lika

Lektirno djelo Tko vjeruje u rode još autorice nade Mihoković-Kumrić učenici 4. razreda interpretirali su izradom facebook profila likova. U nastavku su najbolji radovi učenika.

  

                                                         

  :: opširnije :: 


objavio: DRAGANA BELŠČAK  datum: 27. 11. 2020. 12:38

Družba Pere Kvržice - pizza lektira

Učenici 4. razreda na kreativan način prezentirali su lektirno djelo Družba Pere Kvržice. Prema zadacima koje su dobili izradili su pizza lektiru. Svaka kriška pizze bila je poseban zadatak, a ilustrirali su i kutiju te su tako predložili novi izgled naslovnice romana.

 

 

 

 

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: DRAGANA BELŠČAK  datum: 17. 11. 2020. 12:02

Zabrinuta Jasenka u drugom razredu

Učenici 2. razreda Mjesec hrvatske knjige obilježili su uz slikovnicu hrvatskog pisca Zorana Pongrašića Zabrinuta Jasenka. Nakon kratkog razgovora o njihovim brigama, čuli su što sve muči Jasenku iz priče, razgovarali su s knjižničarkom o slikovnici, a zatim riješili nekoliko zadataka, križaljku i nacrtali kako oni zamišljaju Jasenki i njenu obitelj. Na satu likovne kulture učiteljica ima je pokazala kako mogu izraditi Jasenku-straničnik i koristeći ga čuvati knjige.

  

  :: opširnije :: 


objavio: DRAGANA BELŠČAK  datum: 10. 11. 2020. 09:52

I prvašići čitaju!

Mjesec hrvatske knjige obilježili su i najmljađi učenici u našoj školi. Oni su vrijedno čitali slikovnice, a zatim ilustrirali najdraži dio iz priča. Iako neki još ne znaju sami čitati, uz pomoć mama, tata, starije braće ili baka i djedova i njiove riječi rastu i već sad postaju čitatelji i ljubitelji knjiga.

 

  :: opširnije :: 


objavio: DRAGANA BELŠČAK  datum: 27. 10. 2020. 09:19

Kako nas čitanje povezuje - 4. razred

Učenici 4. razreda s učiteljicom i knjižničarkom pročitali su priču Marijane Novak Čipkarice i zmaj o zadnjem zmaju koji je živio u Lepoglavi. Odgovarajući na pitanja i sami su pomoću klupka vune stvorili mrežu te shvatili koliko su povezani i složni. Priču smo zaključili izradom crteža zmaja. 

 

 

 

 

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: DRAGANA BELŠČAK  datum: 22. 10. 2020. 12:44

eTwinning projekt Uz čitanje riječi rastu

Učenici nižih razreda naše škole, njihove učiteljice i školska knjižničarka od ove su školske godine dio eTwinning projekta Uz čitanje riječi rastu. Ciljevi projekta su približiti djeci čitanje knjiga te time izgrađivati kulturu čitanja, razvijati čitalačku vještinu učenika i njihovo kritičko mišljenje, kroz naviku čitanja i promišljanja različitih vrsta književnih djela utjecati na cjeloživotno obrazovanje učenika, poticati radost čitanja, uvoditi u čitanje, razvijati vještinu čitanja, učiti kako se odnositi prema knjizi, pobuditi interes učenika za samostalno posuđivanje i čitanje knjiga i time utjecati na izgrađivanje svestrane stvaralačke osobe razvijenih sposobnosti čitanja, izražavanja, doživljavanja i vrednovanja književnih djela, razvijati kulturu provođenja slobodnog vremena.

Projekt će se realizirati kroz različite ativnosti tijekom školske godine, a o njima ćete moći čitati na ovoj stranici.

  :: opširnije :: 


objavio: DRAGANA BELŠČAK  datum: 1. 10. 2020. 08:37
 


Dokumenti
Lista linkova je prazna

E-dnevnik za učenike i roditelje


Korisni linkovi

Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 9. 2010.

Ukupno: 449534
Ovaj mjesec: 99
Ovaj tjedan: 358
Danas: 25

Tražilica 


DUZS
preskoči na navigaciju