preskoči na sadržaj
Aktivnosti zadruge

BOŽIĆNI SAJAM

UČENIČKA ZADRUGA SUDJELOVALA NA BOŽIĆNOM SAJMU ODRŽANOM U ŠKOLI,21.12.2017.GODINE

  :: opširnije :: 


objavio: KARMELKA CAR  datum: 22. 12. 2017. 09:41

BOŽIĆNI SAJAM

VRIJEDNI ZADRUGARI I NJIHOVE UČITELJICE ZA BOŽIĆNI SAJAM SU PRIPREMILI RAZNE BOŽIĆNE LICITARSKE UKRASE I SLATKE DELICIJE.

 

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: KARMELKA CAR  datum: 20. 12. 2017. 09:13

Međužupanijska suradnja voditelja suradnika i učenika učeničkih zadruga

Na susretu međužupanijske suradnje  voditelja ,suradnika i učenika učeničkih zadruga Podružnica HUUZ-a Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije koji je održan 2.prosinca u OŠ Andrije Kačića Miošića u Donjoj Voći sudjelovale su voditeljice sekcija Božica Bunić, Karmelka Car i mlada zadrugarka Paulina Rešetar.teme susreta su uz razmjenu iskustava, druženje bile i radionice, salvetna tehnika na staklu, Stare zaboravljene igre, Izrada sapuna ,Izrada svijeća, izrada božićnih ukrasa pomoću unimata i pirografije, Izrada ukrasnih vrećica od tapeta, ukrašavanje motivima izrezanih sizzixom, Izrada dekoracija od staklenih boca, Izrada svjetleće značke.

 

  :: opširnije :: 


objavio: KARMELKA CAR  datum: 3. 12. 2017. 17:24

XXI ŽUPANIJSKA SMOTRA UČENIČKIH ZADRUGA VARAŽDINSKE ŽUPANIJE

Usubotu 6.svibnja 2017.godine održana je XXI Županijska smotra Učeničkih zadruga

Varaždinske županije na Franjevačkom trgu. Domaćin natjecanja je bila OŠ Vinica.

Na ovogodišnjoj smotri naša zadruga se predstavila sekcijom "Licitari" i Mješovita grupa. Praktičan rad ukrašavanja uskrsnog nakita prezentirala je učenica Sara Srednoselec.Izviješće o radu u proteklom razdoblju prezentirala je učenica Magdalena Kljunić. Na smotri su sudjelovale i učenice Anja Mudri i Željka Janžek u pratnji voditeljica: Božice Bunić, Štefice Oštarjaš i Karmelke Car.

       

     

      

  :: opširnije :: 


objavio: KARMELKA CAR  datum: 16. 5. 2017. 10:29

ŠKOLSKI SAT

U petak 5.studenog 2016.godine licitarsku radionicu  posjetio je gospodin Ervin Bajuk, video novinar  emisije Školski sat.Cilj posjeta  bio je prikazati u Školskom satu izradu licitara.Naše mlade licitarke: Anđela, Sara, Nika, Magdalena, Ena,Anja,Paulina i Petra  pokazale su sve faze izrade licitara:obradu tijesta, izrezivanje različitih oblika,pečenje,želiranje i cifranje licitara.

  :: opširnije :: 


objavio: KARMELKA CAR  datum: 7. 11. 2016. 16:40

PRVA MEĐUŽUPANIJSKA SURADNJA UČENIČKIH ZADRUGA

 

U četvrtak 20. listopada 2016. godine OŠ Andrija Palmović, Rasinja bila je domaćin prvog međužupanijskog susreta učeničkih zadruga. Mlade zadrugarke Anđela Gladović Nedić i Sara Srednoselec u pratnji mentorica licitarske sekcije Božice Bunić i Štefice Oštarjaš izvele su pokaznu radionicu, ukrašavanja licitara.Majstorice zanata u čuvanju tradicijske kulture našeg kraja privukle su mnogobrojne zainteresirane učenike koji su uživali u cifranju licitara a svoje uradke s ponosom su nosili doma.

  

 

 

 

 

Pretraži server

  :: opširnije :: 


objavio: KARMELKA CAR  datum: 21. 10. 2016. 13:46

DAN ZADRUGA VARAŽDINSKE ŽUPANIJE

DAN ZADRUGA VARAŽDINSKE ŽUPANIJE

Naša zadruga sudjelovala je 23.9.2016 na Sajmu cvijeća u Varaždinu u sklopu kojeg je obilježen i Dan zadruga. Proizvode naše zadruge  ponosno su predstavile mlade zadrugarke -Željka Janžek i Ida Pintarić u pratnji učiteljica Vesnice Kišiček i Karmelke Car.

          

         

        

  :: opširnije :: 


objavio: KARMELKA CAR  datum: 22. 10. 2016. 18:05

XX. ŽUPANIJSKA SMOTRA UČENIČKH ZADRUGA VARAŽDINSKE ŽUPANIJE

U SUBOTU 23.TRAVNJA  ODRŽANA ŽUPANIJSKA SMOTRA UČENIČKIH ZADRUGA VARAŽDINSKE  ŽUPANIJE. DOMAĆIN SMOTRE JE BILA OŠ. MARTIJANEC. OVE GODINE NAŠU ZADRUGU SU PREDSTAVLJLE SEKCIJE "LIKOVNA KERAMIKA" I KARITATIVNA GRUPA .PRAKTIČNI RAD, IZRADA  NAKITA  OD GLINE PRIKAZALA JE UČENICA, MAGDALENA KLJUNIĆ, A AKTIVNOSTI ZADRUGE U RAZDOBLJU OD PROŠLOGODIŠNJE ŽUPANIJSKE SMOTRE PREZENTIRALA JE UČENICA SARA SREDNOSELEC. NAŠA ZADRUGA  OSVOJILA JE IZVRSNO 2. MJESTO.

   

 


 

  :: opširnije :: 


objavio: KARMELKA CAR  datum: 25. 4. 2016. 14:10

Suradnja s UZ Lovorika iz OŠ Stobreč

U predblagdansko vrijeme javila nam se UZ Lovorika iz OŠ Stobreč koja se zainteresirala za naše proizvode. Naime, oni su na našim mrežnim stranicama vidjeli proizvode naše licitarske sekcije te su izrazili želju da školsku božićnu jelku okite licitarskim srcima kao simbolom povezanosti sjevernih i južnih krajeva Lijepe naše kroz učeničke radove. Ponosni smo što je rad naših Licitara prepoznat i cijenjen te smo s radošću izradili i poslali božićni nakit novim prijateljima u Stobreč. Nadamo se da će njihovo drvce okićeno našim božićnim licitarskim nakitom plijeniti pažnju i osvojiti srca učenika i zaposlenika njihove škole.

  :: opširnije :: 


objavio: KARMELKA CAR  datum: 15. 12. 2015. 12:58

Natjecanje učenika u brendiranju i izradi suvenira regije od ekološki prihvatljivih materijala usrednjoj školi Novi Marof

Zadrugarke Sara Srednoselec i Anđela Gladović Nedić s voditeljicama sekcije Licitari sudjelovale su 11. prosinca 2015. godine u srednjoj školi u Novom Marofu na natjecanju učenika u brendiranju i izradi suvenira regije od ekološki prihvatljivih materijala.

Licitarsko srce  atohtona je rukotvorina Sjeverozapadne Hrvatske, ima stoljetnu tradiciju i prepoznatljiv simbol hrvatskog identiteta. Licitarsko srce je 25.11.2011. godine upisano na UNESCO-ov popis nematerijalne svjetske baštine. Naša zadruga njeguje tradicijsku kulturu našeg kraja izradom licitara već 10 godina. Licitarsko srce je prigodan dar i suvenir i zato smo ga predstavili kao brendirani suvenir našeg kraja.

Naš je slogan "SRCE JE UVIJEK NAJLJEPŠI DAR".

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: KARMELKA CAR  datum: 15. 12. 2015. 07:53

Mješovita grupa se bavi uzgojem biljaka lončanica u školi,uređivanjem kamenjara i ružičnjaka na eko vrtu, izrađuje kukičanjem ukrasne i uporabne predmete

Aktivnosti mješovite grupe

  :: opširnije :: 


objavio: KARMELKA CAR  datum: 29. 3. 2014. 15:39
» Arhiva naših vijesti    
 


Dokumenti
Lista linkova je prazna

E-dnevnik za učenike i roditelje


Korisni linkovi
Školstvo

Novosti


Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 9. 2010.

Ukupno: 320578
Ovaj mjesec: 2522
Ovaj tjedan: 246
Danas: 105

TražilicaDUZS
preskoči na navigaciju